ТУРСКИ НЕВРОХИРУРГ ПРОФ.ДР. АХМЕТ ЧОЛАК

НЕВРОХИРУРГИЯ , ПОЛУЧЕТЕ ВТОРО МНЕНИЕ ОТ ГОСТУВАЩИЯ В СОФИЯ НА 6.03.2020г. ТУРСКИ НЕВРОХИРУРГ ПРОФ.ДР. АХМЕТ ЧОЛАК !КОНСУЛТАЦИИТЕ СА ИНДИВИДУАЛНИ И БЕЗПЛАТНИ НА БАЗА ПРЕДСТАВЕНА МЕДИЦИНСКА ДОКУМЕНТАЦИЯ И ОБРАЗНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, НЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ ФИЗИЧЕСКИ ПРЕГЛЕДИ!

Записвания на посочения телефон: 0888688805 или на mail:office@medicalparkbulgaria.com
На адрес : ул.Цар Самуил 1(пряка на бул.Патриарх Ефтимии), ет:партер ,гр.София !
Пациенти с травми на главния и гръбначния мозък,увреждания на цереброспиналната течност,нарушения в гръбначния стълб, тумори на мозъка,хидроцефалия,епилепсия, дискови хернии, спина бифида могат да се консултират и да получат второ мнение и план за лечение за заболяванията .

КОЙ Е ПРОФ.ДР.АХМЕТ ЧОЛАК:
Работи към отделение неврохирургия към болници “MEDICALPARK“ Пендик в екип с Доц.Др.Зафер Оркун Токташ.Работи в областта на мозъчно-съдовите заболявания и мозъчните тумори както при възрастни така и педиатрични. Преподавател е и към Университета “BAHCESЕHIR“ Истанбул
1985г.Къмфакултета по медицина във военно медицинската академия “GATA“.
1994г. специализара във военномедицинската болница “GATA HAYDARPASA“.
1999г.хабилитиран за доцент
2008г.хабилитиран като професор в областта си
През 1996г.и 1997г.специализира неврохирургия в Университетската болница “Pittsburgh“ и “Children`s Hospital Pittsburgh“.

Членува във:
Турската асоциация за неврохирургия
Европейската асоциация за педиатрична неврохирургия

В КОИ ОБЛАСТИ:
Неврохирургия, с други думи, мозъчни и нервни заболявания, мозъчна и гръбначномозъчна тъкан или лечение на тумори, които оказват натиск върху тези тъкани, както и херния на шията, по-специално наранявания на главата и гръбначния мозък, блокиране на мозъчните вени и мозъчен кръвоизлив, мозък и гръбначен мозък Това е отрасъл на науката, който се занимава с диагностика и лечение на заболявания като аневризма. Отделът се намесва при заболявания, които засягат много жизненоважни функции като стесняване на съдовете на шията и заболявания, развиващи се по време на формиране на нервната система при новородени, епилепсия, която не реагира на лекарства, избрани случаи на Паркинсон. Неврохирургията, която произлиза от думите неврони и неврохирургия, означава „добра за наранявания на нервната система“. Диагностиката и лечението на заболявания, наблюдавани както при възрастни, така и при педиатрични групи пациенти, се извършват в клиниката за заболявания на мозъка и нервите. Лекарите, работещи в областта на науката, използващи много високотехнологични устройства по време на хирургични и микрохирургични процедури, получават пет или шест години специализирано обучение след 6 години образование в медицинско училище. Неврохирургията или неврохирурзите са лекари, специализирани в неврохирургичните науки, където се прилагат необходимите методи за диагностика и лечение, като работят съвместно с отдели по неврология, неврорадиология и невроанестезия.

Цереброваскуларни заболявания:
Поради голямото разнообразие от мозъчно-съдови заболявания, наблюдавани в обществото, диагностичните и лечебни методи също са различни. Често срещани заболявания и състояния, изискващи намеса в мозъчната хирургия, са следните:
• Инсулт и инсулт поради церебрална съдова обструкция по различни причини
• Аневризмите, които се развиват под формата на мехурчета в церебралната васкулатура и в някои случаи са придружени от кървене
• Церебрален кръвоизлив в мозъчната тъкан и мембрана
• Каротидна стеноза, наричана запушване или стесняване на каротидната артерия
• Тумори на главния и гръбначния мозък
• Травматични състояния, причинени от злополуки и наранявания
• Херния на кръста и шията
• Тумори и съдови заболявания, открити при деца
• Мозъчни клетки приложения за Паркинсон и подобни пациенти

Мозъчни тумори:
По-голямата част от мозъчните тумори бързо нарастват и се разпространяват маси в неконтролирана област. Има два подтипа, първичен и вторичен. Първичните мозъчни тумори са животозастрашаващи тумори на пациента и произхождат от клетки и структури в мозъка. Въпреки че рядко се появява метастазиране поради мозъчната структура, също се наблюдава, че се разпространява в други региони чрез кръвообращение и цереброспинална течност. Като цяло генетичните фактори и факторите на околната среда играят роля във формирането. Вторичните мозъчни тумори са тумори, които започват във всяка част на тялото и скачат до мозъка. Особено ракът на дебелото черво, белите дробове, бъбреците и панкреаса причинява образуване на мозъчен тумор чрез кръвообращение. При тези пациенти могат да се наблюдават промени в личността. Този вид тумор, който трябва да се лекува хирургично, расте в черепа, депресира тъканите и нарушава кръвообращението. Методите на лечение варират в зависимост от текущото състояние на пациента и местоположението и вида на тумора. Мозъчният тумор се състои от четири етапа:
• Етап 1 е бавно растящ тумор.
• Етап 2 е бавнорастящ тумор, който докосва близката тъкан.
• Етап 3 са тумори, при които анормалните клетки се увеличават и по този начин увреждат непокътнатите тъкани.
• Етап 4 е вид тумор, който бързо расте и се разпространява бързо до тъкан в близост и образува нови съдове за това разпространение.

Мозъчен кръвоизлив:
Това е кървенето, причинено от разкъсването на структурата на балона, образувана от отслабването на артериалната стена в мозъка по различни причини. Изтичането на кръв в мозъчната тъкан и увреждането на тъканите, причинено от тази ситуация, обикновено се развиват спонтанно или поради травма. Внезапно и силно главоболие, сънливост, слабост, сънливост, гадене и повръщане, загуба на съзнание, говор и затруднения при преглъщане, се проявява чрез симптоми като загуба на равновесие и зрение. Кървенето във всяка част на черепа се нарича вътречерепно, а кървенето в мозъчната тъкан се нарича интрацеребрален кръвоизлив. Причините за мозъчния кръвоизлив включват високо кръвно налягане, травма на главата, образуване на аневризма, бъбречна недостатъчност, съдови аномалии, кръвни заболявания, мозъчен тумор, употреба на алкохол и наркотици. Адекватната оксигенация на мозъка е от съществено значение за мозъчния кръвоизлив, където ранното лечение е много важно. Хирургическата интервенция е необходима в повечето случаи.

Инсулт:
Възниква в резултат на предотвратяване на кръвоснабдяването на мозъка. Ако притока на кръв към мозъка се блокира или спре напълно, смъртта на клетките започва в мозъка. В резултат на това може да настъпи мозъчно нараняване и също да застраши живота. Има два различни вида исхемични и хеморагични. Исхемичният инсулт е кръвен съсирек, докато хеморагичният инсулт е един от съдовете, който захранва мозъка. В допълнение, преходна исхемична атака е вид инсулт, причинен от временно прекъсване на притока на кръв към мозъка. Симптомите не се разпространяват дълго време и обикновено се развиват внезапно. Може да се появят сънливост, умора, бездействие или подхлъзване по някаква част от лицето, виене на свят, затруднено говорене и разбиране, силно главоболие. Тютюнопушене и употреба на алкохол, Високото кръвно налягане, затлъстяването, високият холестерол и диабетът са сред причините за инсулт. Лечението зависи от причината за инсулта. Може да се лекува с медикаменти или хирургическа интервенция.

Болести на гръбначния стълб:
Болестите на гръбначния стълб се дължат най-вече на старост. Гръбнакът, който е подложен на най-голямо натоварване за цял живот, се износва с течение на времето. В резултат на това могат да се появят мускулни и ставни болки, лумбална и шийна херния, както и лезии поради травми, тумори, вродени нарушения, спинална инфекция и деформация. Има два различни вида деформации. Първата от тях е сколиоза, тоест страната на гръбначния стълб произвежда кривина, а втората е кифоза, предната част на гръбначния стълб създава кривина. Болестите на гръбначния стълб се лекуват според диагнозата и диагнозата на заболяването. Ако имате оплакване за гръбначния стълб, трябва незабавно да се консултирате с лекар специалист.

Травми:
Травмата е увреждане на тъканите и органите, причинено от външни фактори. Травмата на гръбначния мозък е общото наименование, дадено при нараняване на нервната тъкан в гръбначния стълб. Той често може да бъде свързан със спорт или може да възникне след пътни произшествия, падане от височина, въоръжени наранявания. В случай на нараняване на гръбначния стълб могат да възникнат сензорни и движения. Гръбначните травми, използващи радиологично изображение за диагностициране, се лекуват хирургично от неврохирурзите. Използваният хирургичен метод може да варира в зависимост от тежестта на гръбначния стълб. Травмата на главата се появява поради подобни причини за травма на гръбначния стълб. Въпреки това, той е по-често срещан на възраст 15-24 години и е 2-3 пъти по-често срещан при мъжете, отколкото при жените. Диагнозата също трябва да бъде бърза и ефективна при травми на главата. При диагностицирането често се използва радиологично изображение. На първо място се изследват щетите, които възникват в момента на удара. Второ, оценяват се наранявания, които могат да се развият след травма. В зависимост от увреждането, причинено от травмата, неврохирургът оценява пациента и прилага необходимото лечение.
Детски мозъчни и нервни заболявания
Детската неврохирургия се занимава с мозъчни и нервни заболявания, възникващи от утробата до навършване на 18 години.